Wat doet een rioolspecialist?

Een rioolspecialist is, zoals de naam al zegt, een specialist in riolering. Rioolspecialisten zijn ervaren in het aanleggen en onderhouden van je riool. Maar ook als je problemen hebt met je riool, kun je een rioolspecialist inschakelen.

Taken van een rioolspecialist

De volgende riool services vallen over het algemeen onder het takenpakket van een rioolspecialist:

  • Riool inspecteren
  • Riool reinigen
  • Riool ontstoppen
  • Riool repareren

Oplossen van rioolproblemen

Heb je last van rioolproblemen? Schakel dan een rioolspecialist in. Veelvoorkomende rioolproblemen zijn een verstopt riool, een lekkage in het riool of slechte verbindingen. Maar hoe ken je een rioolprobleem? Nou, zo!

  • Stankoverlast
  • Wateroverlast
  • Borrelende geluiden

Overige werkzaamheden

Andere werkzaamheden die ook onder de verantwoordelijkheid van de rioolspecialist vallen zijn:

  • Dakgoten reinigen
  • Vetputten legen
  • Vuil in de kruipruimte opruimen

Voor wie werken rioolspecialisten?

Rioolspecialisten werken overal waar riolering is, voor verschillende partijen. Je hebt rioolspecialisten die voor gemeenten werken. Daarnaast werken ook rioolspecialisten voor bedrijven en particulieren.

Voor particulieren

Heb jij last van rioolproblemen in huis? Ook dan kun je een rioolspecialist inschakelen. Zit bijvoorbeeld jouw riool verstopt of heb je last van lekkage in het riool? De riolering vanaf je huis tot aan de aansluiting op het hoofdriool, de huisaansluiting, is jouw eigendom. Rioolproblemen hierin zijn dus ook jouw verantwoordelijkheid. Zowel een rioolinspectie als een rioolreiniging, rioolontstopping of rioolreparatie voeren rioolspecialisten uit.

Voor bedrijven

Voor bedrijven geldt hetzelfde als voor particulieren. De riolering vanaf het bedrijft tot aan de aansluiting op het hoofdriool is de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Sommige bedrijven die aan bedrijfsmatige bereiding van warme voedsel waren doen, zoals hotels, restaurants en ziekenhuizen moeten voldoen aan speciale eisen voor riolering. Rioolspecialisten helpen daar ook bij. Ook werken rioolspecialisten voor opdrachtgevers in de bouw, bijvoorbeeld bij het opzetten van een nieuwe wijk.

Voor gemeenten

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. De gemeente schakelt hier op haar buurt erkende rioolspecialisten voor in. De riolering in de openbare ruimte tot aan de aansluiting van een bedrijf of woning is eigendom van de gemeente. Rioolproblemen die hierin voorkomen is dan ook de verantwoordelijkheid van de gemeente. Ook de kosten die met het inspecteren, reinigen, ontstoppen of repareren van het riool gepaard gaan, zijn voor rekening van de gemeente.

Hoe herken ik een goede rioolspecialist?

Iedereen krijgt er waarschijnlijk wel een keer mee te maken. Een rioolprobleem die je niet alleen met je eigen kennis en gereedschappen op kunt lossen. De enige optie is dan om een rioolspecialist in te schakelen die dit probleem voor jou verhelpt. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de goede rioolspecialist? Hieronder staan een paar tips die je helpen bij het kiezen van vakkundige rioolservice.

Brancheorganisaties en keurmerken

Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een rioolspecialist, kun je kijken of deze is aangesloten bij een brancheorganisatie. Een malafide rioolspecialist wordt nooit toegelaten bij een brancheorganisatie. Overigens sluit niet iedere rioolspecialist zich aan bij zo’n organisatie. Ook kun je kijken of de rioolspecialist over bepaalde keurmerken bezit. Deze keurmerken zeggen vaak wat over de kwaliteit van de diensten.

Cursussen en opleidingen

Een goede rioolspecialist moet in ieder geval de vereiste opleidingen en cursussen hebben gevolgd. Er bestaan verschillende opleidingen en cursussen die je tot een gediplomeerde rioolspecialist maken. Vraag een rioolspecialist gerust om zijn diploma’s en het aantal jaar ervaring. Laat nooit iemand zonder diploma’s werken aan je riool. Voor je het weet, ben je met je rioolprobleem nog verder van huis.

Allround rioolspecialist

Er zijn veel bedrijven die een rioolontstopping uitvoeren, maar dit betekent niet altijd dat ze ook andere rioolproblemen kunnen oplossen. Een simpele verstopping weten ze dan wel te verhelpen, maar als er iets meer aan de hand blijkt te zijn, dan houdt het vaak al snel op. Het is aan te raden om altijd een allround rioolspecialist in te schakelen. Als bijvoorbeeld je riool gerepareerd moet worden, dan heeft hij ook de kennis en kunde in huis om dat uit te voeren. Een allround rioolspecialist doet zowel rioolinspecties, rioolreinigingen, rioolreparaties als rioolontstoppingen.

Rioolprobleem?

Zoals je ziet, is een rioolspecialist van allerlei markten thuis. Dus heb een rioolprobleem? Schroom dan niet om een rioolspecialist in te schakelen. Of je nu een gemeente, bedrijf of particulier bent, als jij rioolproblemen hebt lossen wij die graag voor jou op. Afvoerspecialisten.com werkt alleen met goede rioolspecialisten. Het inspecteren, reinigen, ontstoppen en repareren van rioleringen is voor ons dagelijks werk. Jouw riool is bij onze rioolspecialisten in goede handen! Schakel ons daarom direct in bij borrelende geluiden, stankoverlast en wateroverlast afkomstig uit je riool. Voor zowel een rioolinspectie, rioolreiniging, rioolontstopping als rioolreparatie kun je ons inschakelen. En dat tegen een vast, laag tarief zonder voorrijkosten.