Weetjes over riool inspecteren

Alles wat je wilt weten over een rioolproblemen en rioolinspecties.

Wist je dat rioolvliegjes een teken zijn van een rioolprobleem?

Als jij last van rioolvliegjes in huis hebt, dan zit er ergens een rioolprobleem. Rioolvliegjes, ook wel motmuggen genoemd, leven in de buurt van stilstaand water. Als je last van rioolvliegjes hebt, is dit vaak het signaal dat je riool verstopt zit of dat je een lekkage in je riool hebt. Als je van de rioolvliegjes af wilt, moet je het rioolprobleem verhelpen. Laat je riool inspecteren om achter het rioolprobleem te komen.

Wist je dat er verschillende rioolinspectiemiddelen bestaan om het riool te inspecteren?

Er bestaan verschillende rioolinspectiemiddelen. Voorbeelden hiervan zijn een camera inspectie, rookdetectie of een visuele inspectie. Middels camera inspectie en rookdetectie kun je de inwendige staat van het riool inspecteren. Op deze manier worden lekkages, verstoppingen en slechte verbindingen zichtbaar. Met een visuele inspectie breng je enkel de uitwendige staat van het riool in kaart.

Wist je dat je door regelmatig je riool reinigen en inspecteren rioolproblemen voorkomt?

Regelmatig het riool inspecteren en eventuele rioolproblemen oplossen is essentieel voor een goed werkende riolering. Met rioolinspectiemiddelen krijgen rioolspecialisten inzicht in de staat van het riool en of wellicht het riool gereinigd, ontstopt of gerepareerd moet worden.

Wist je dat rioolstank het signaal is van een rioolprobleem?

Heb je last van een rioollucht in huis? Een van de eerste tekenen van rioolproblemen is rioolstank. Het is hierbij niet altijd duidelijk waar de rioollucht vandaan komt. Mogelijke oorzaken zijn een niet optimaal werkende ontluchting van een afvoer of een scheur in de riolering is de oorzaak van rioolstank in huis. Rioollucht is dus het signaal van rioolproblemen in huis.

Wist je dat een visuele inspectie vaak gratis is?

Rioolspecialisten voeren vaak voor niets een visuele inspectie uit. Hiermee wordt de uitwendige staat van je riolering geïnspecteerd. Met een visuele inspectie wordt dus niet hetzelfde geïnspecteerd als bij een camera inspectie of rookdetectie. Ook het reinigen, ontstoppen of repareren van het riool is hier geen onderdeel van. Voor een compleet inzicht in de staat van je riool zet je in ieder geval nog een ander rioolinspectiemiddel in.