Wanneer is riool reiniging nodig?

Rioolreiniging is nodig om je riool in goede staat te houden en om problemen als verstoppingen, wateroverlast en stankoverlast te voorkomen. Denk naast het reinigen van je riool ook aan het legen van je vetput of het reinigen van je dakgoot. Wanneer je dit niet doet, veroorzaakt dit uiteindelijk problemen.

Laat regelmatig je riool reinigen

Door je riool regelmatig te reinigen, houd je je riool in een goede staat en krijg je in de toekomst minder snel problemen met je riool. Dagelijks worden dingen door het riool gespoeld die eigenlijk niet voor het riool bedoeld zijn. Hierdoor raakt je riool verstopt of beschadigt je riool. Op den duur veroorzaakt dit rioolproblemen, denk aan wateroverlast, stankoverlast of lekkage. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd een rioolreiniging te laten uitvoeren.

Vetput legen

Heb je een volle vetput? Het legen van een vetput valt ook onder rioolreiniging. Een vetput legen, maar ook het regelmatig inspecteren en reinigen van een vetput is verplicht. Een vetput is een put in het rioolstelsel die vetten uit het afvalwater haalt en opslaat in een put. Op deze manier wordt voorkomen dat vetten die worden weggespoeld met het afvalwater in het riool terechtkomen. Op een gegeven moment raakt deze vetput vol, dus daarom is het van belang om de vetput regelmatig te legen.

Dakgoot reiniging

Een dakgoot voert al het regenwater via je regenpijp af. Naast regenwater komen hier ook bladeren, takken en ander vuil in terecht. Wanneer een dakgoot niet regelmatig wordt gereinigd, raakt deze verstopt. Een verstopte dakgoot voert niet langer regenwater af. Een verstopte dakgoot kan op een gegeven moment gaan scheuren of afbreken, met lekkage aan je dak al gevolg. Om dit te voorkomen, moet je regelmatig een dakgoot reiniging laten uitvoeren.

Preventieve rioolreiniging

Voorzie je problemen met je riool of vind je het gewoon weer eens tijd voor een grondige reiniging van je riool? Neem dan contact op met onze rioolservice. Wij maken gebruik van professionele apparatuur waarmee we je riool gronding reinigen.