Riool ontstoppen

Is je riolering verstopt en wil je dit graag door professionals laten oplossen? Dan helpt een van onze rioolspecialisten jou graag. Onze rioolservice is gespecialiseerd in het ontstoppen, inspecteren, repareren en reinigen van rioleringen.

Rioolstank, borrelende geluiden en wateroverlast verhelpen

Ook verstoppingen in leidingen of afvoeren verhelpen we met gemak, zonder dat hierdoor overlast wordt veroorzaakt. De diameter van je riolering is voor ons geen punt, we kunnen er altijd bij. Rioolstank, borrelende geluiden of een slecht doorlopende afvoer zijn erg vervelend en komen altijd ongelegen. Onze service is snel ter plaatse om jou te helpen.

Moderne apparatuur

Met moderne apparatuur weten wij snel de oorzaak van je verstopping te vinden. Door middel van rioolcamera’s kijken wij in je leidingen en vinden zo snel waar het probleem zit. Zo zien wij ook goed hoe dit probleem het beste verholpen wordt. Deze zeer efficiënte methode is zowel goed voor je portemonnee als voor je leidingen. De leidingen raken niet beschadigd, omdat er zeer nauwkeurig gewerkt wordt en alles wordt naderhand weer netjes en schoon achtergelaten. Onze specialisten beschikken over vakkennis en jarenlange ervaring, daarnaast wordt er enkel met de beste apparatuur gewerkt.

Mechanische reiniging

Een verstopt riool wordt door middel van mechanische reiniging schoongemaakt. Hierbij wordt de oorzaak van de verstopping van de leidingen af gevreesd. Dit gebeurt net zo lang tot het vuil eraf is en de leiding weer zijn oorspronkelijke diameter heeft. Of het gaat om afvoerleidingen van je toilet of gootsteen, we kunnen er altijd bij. Na het vrezen worden de leiding gereinigd met waterdruk. Het vuil van de verstopping wordt zo weggespoeld naar grondafvoerleidingen rondom het huis.

Voorkom verstopping

Het voorkomen van een verstopping is natuurlijk beter dan deze te moeten verhelpen. Rioolstelsels raken snel vervuild, wat vaak een slechte doorloop van het afvalwater tot gevolg heeft. Dit kan uiteindelijk tot een verstopping leiden. Het is daarom aan te raden om je riool regelmatig te laten controleren op vervuiling en om deze preventief te laten reinigen. Deze reiniging en het daar bij behorende onderhoud zorgen voor een langere levensduur van je riolering. Dit scheelt later veel in de kosten.

Hoe weet ik dat ik last heb van een verstopte riolering?

Bij een verstopte riolering loopt het water niet meer goed weg, dit merk je meestal doordat de gootsteen of het toilet vol water blijft staan. Een verstopping kondigt zich meestal al van tevoren aan door borrelende geluiden en een typische rioollucht.

Wat moet ik doen als het riool verstopt zit?

Bij een verstopping stroomt het water niet meer weg. Stroomt het water op één afvoerpunt niet meer weg, dan is het meestal een lokaal probleem. Controleer dan de sifon resten en maak deze schoon. Ook een ontstopper helpt vaak al. Loopt het water op meerdere afvoerpunten niet meer weg, dan is er meestal sprake van een verstopping in de huisaansluiting of hoofdriool. De riolering vanaf je huis tot aan de aansluiting op het hoofdriool, de huisaansluiting, is jouw eigendom. Rioolproblemen hierin zijn dus ook jouw verantwoordelijkheid.

Wat kan ik doen om rioolverstopping te voorkomen?

Al het afvalwater van gootstenen, douches en toiletten verdwijnt via de afvoer in het riool. Ook hemelwater wordt voor een groot deel via de riolering afgevoerd. Als je het riool gebruikt waarvoor het bedoeld is, dan is de kans op een verstopping minimaal. Spoel daarom geen frituurvet of vochtige doekjes door het riool. Vet en vochtige doekjes zorgen er ervoor dat het afvalwater niet meer afgevoerd kan worden.

Ik heb vaak last van borrelende geluiden, wat is hiervan de oorzaak?

Borrelende geluiden zijn vaak een waarschuwing voor een aankomende verstopping. Doordat het riool al gedeeltelijk dichtgeslibd is, wordt er bij het lozen van afvalwater lucht verplaatst wat zorgt voor borrelende geluiden. Het kan ook zijn dat er geen beluchting op het riool is aangesloten, water heeft lucht nodig om afgevoerd te worden. Indien er geen ontluchting aanwezig is zal de lucht op een andere plaats onttrokken worden. Vaak is dit een gootsteen of wasmachine-aansluiting.

Ik heb regelmatig last van verstoppingen, hoe kan dat?

Als je regelmatig last hebt van verstoppingen, ben je hopelijk extra alert op wat je door de afvoeren weggooit. Als het goed is, gebruik je het riool dan gewoon zoals het hoort. De oorzaak van een verstopping moet dan ergens anders liggen. Er is sprake van een slecht rioolstelsel, verzakkingen of wortelgroei. De volgende keer dat je last hebt van een verstopt riool, schakel dan een rioolspecialist in die binnen no-time erachter is waar de verstopping zit en hoe deze veroorzaakt is.