Tips voor het voorkomen van riool reparaties

Noodzakelijke rioolreparaties zijn in veel gevallen het gevolg van rioolproblemen als verstoppingen en lekkages. Natuurlijk wil je riool reparaties voorkomen. Maar hoe doe je dat? Hoe houd je je riool in goede staat en zorg je ervoor dat reparaties uitblijven? Hieronder vind je een aantal tips voor het voorkomen van riool reparaties.

Ga bewust om met het riool

Het riool is alleen geschikt voor ontlasting en alles wat door een zeefje past. Vooral etensresten, vet, haren, vochtige doekjes en bladeren leiden al snel tot een verstopping. Een van de belangrijkste tips voor het voorkomen van riool reparaties is om bewust om te gaan met het riool en dat doe je zo:

  • Spoel borden en pannen met etensresten niet af in de gootsteen, voordat je ze in de afwasmachine zet. Veeg ze af met een keukenrol en gooi deze in de prullenbak. De etensresten komen dan immers alsnog in het riool terecht.
  • Haal na het douchen alle haren en zeepresten uit het doucheputje.
  • Haal regelmatig de sifon onder je wasbak weg om schoon te maken.
  • Zet een prullenbakje naast je toilet waar vochtige doekjes, maandverband en tampons in gegooid kunnen worden.
  • Wist je dat er speciale bladvangers zijn om te zorgen dat de dakgoot niet verstopt raakt?

Herken de signalen van rioolproblemen

Door het vroegtijdig herkennen van rioolproblemen voorkom je wellicht een rioolreparatie. Meestal is kapot riool te herkennen aan borrelende geluiden, het niet weglopen van water en stankoverlast. Herken je een of meerdere van deze signalen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk het riool laat inspecteren en reinigen. Belangrijk is om zelf geen ontstoppingsproducten te gebruiken. Deze brengen juist schade toe aan je riool.

Rioolreparatie niet weten te voorkomen?

Zijn de rioolproblemen inmiddels zo erg dat een rioolreparatie de enige oplossing is? Neem dan eens contact met ons op. Onze rioolspecialisten zijn gespecialiseerd in rioolreparaties.