Vuil in de kruipruimte

Veel huizen beschikken over een kruipruimte. In principe hoef je hier nooit te komen, enkel tijdens het (ver)bouwen van het huis is een kruipruimte erg makkelijk. Toch is het aan te raden om regelmatig de kruipruimte te inspecteren.

Kruipruimte inspecteren

Check dan de stand van het grondwater, loopt er ongedierte rond, is er sprake van schimmelvorming en wat is de status van de riolering? Valt je inderdaad iets op, dan is mogelijk door slijtage van je riool scheuren en gaten ontstaan met lekkage, wateroverlast en stankoverlast als gevolg. Een kapotte riolering in je kruipruimte kan voor veel ellende zorgen.

Gevolgen van een vuile kruipruimte

Staat jouw kruipruimte vol met vuil en water, omdat je niet door had dat je een lekkage in je riool hebt, dan is dit erg vervelend. Naast dat je een vuile kruipruimte hebt, leidt dit ook tot schimmels en zwammen. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid en bovendien erg slecht voor de staat van je woning. Daarnaast is deze plek extra aantrekkelijk voor allerlei soorten ongedierte. Denk hierbij aan rioolvliegjes, muizen en ratten. In het ergste geval trekt het vocht in de muren en veroorzaakt het vochtplekken in huis op zowel je muren, plafonds als vloeren.

Kruipruimte inspecteren en reinigen

Een jaarlijkse inspectie van de kruipruimte voorkomt deze ellende. Heb je al last van een vuile kruipruimte? Dan is het van belang om de ruimte zo snel mogelijk te reinigen en de oorzaak aan te pakken. Het meest belangrijkste: repareer het riool en zorg ervoor dat er niet nog meer water uit het riool stroomt en opnieuw vuil in de kruipruimte ontstaat. Maak vervolgens de kruipruimte droog, reinig de muren en check alle rioolbuizen. Het afvalwater is gemakkelijk op te zuigen met een rioolreiniger.

Rioolreparatie

Heb je last van een vuile kruipruimte en heb je geen idee hoe je dit op moet lossen? Neem dan eens contact op met onze rioolspecialisten. Onze rioolservice helpt je graag in het zoeken van een juiste oplossing. Wij repareren de riolering en zorgen ervoor dat de vuile kruipruimte snel weer gereinigd is. Hierdoor heb je geen last meer van wateroverlast en stank.