Dakgoot reiniging

Een dakgoot heeft regelmatig onderhoud nodig. Het hele jaar door vallen er bladeren, takken en ander vuil in de dakgoot en wanneer je de dakgoot niet schoonmaakt op z’n tijd, raakt je dakgoot verstopt. Een verstopte dakgoot kan lekkage veroorzaken, kan muren aantasten en inpandige waterschade is ook een mogelijk gevolg.

Dakgoot verstopt?

Regenwater loopt via jouw dakgoot de regenpijp in. Regelmatig komt het voor dat deze verstopt raken door bladeren, takjes en ander vuil. Hierdoor stroomt het regenwater niet meer goed weg en door de wateroverlast kun je lekkage aan het dak krijgen. Mogelijk scheurt de dakgoot of breekt zelfs af, omdat de dakgoot de zwaarte van het water niet langer kan houden. Omdat je niet zit te wachten op waterschade en een kapotte dakgoot, dien je regelmatig een dakgoot reiniging te laten uitvoeren.

Dakgoot reinigen, hoe doe je dat?

Zorg dat je dakgoot schoon blijft, zodat het regenwater te allen tijde kan worden afgevoerd en je verdere problemen met de dakgoot voorkomt. Afhankelijk van het weer en andere omstandigheden moet je minimaal een keer per jaar de dakgoot reinigen. Meestal doet men dit aan het einde van de herfst en eventuele nog een keer aan het begin van de lente. Het is vrij simpel, je pakt een ladder, haalt al het vuil uit de dakgoot en spoelt deze daarna nog een keer door. Eventuele resten schrob je weg met een schuursponsje.

Dakgoot repareren of vervangen?

Is jouw dakgoot aan reparatie of vervanging toe? Het is mogelijk dat de dakgoot afbreekt of scheurt met lekkage aan je dak als gevolg. Wil je dat wij jouw dakgoot repareren of vervangen, neem dan contact op met onze vakkundige rioolspecialist.

Laat ons jouw dakgoot reinigen

De dakgoot reinigen is een klusje wat vaak vergeten wordt. Het is tevens een karwei waar niemand eigenlijk op zit te wachten. Toch is het wel belangrijk om met regelmaat een dakgoot reiniging uit te voeren. Besteed je dit liever uit? Kan je zelf niet bij je dakgoot? Of heb je last van hoogtevrees? Laat dan ons jouw dakgoot reinigen, wij doen dit dagelijks.