Riool inspectiemiddelen

Regelmatig het riool inspecteren en eventuele rioolproblemen oplossen is essentieel voor een goed werkende riolering. Het riool inspecteren doen rioolspecialisten met speciale rioolinspectiemiddelen. Met deze rioolinspectiemiddelen krijgen rioolspecialisten inzicht in de staat van het riool en of wellicht het riool gereinigd, ontstopt of gerepareerd moet worden.

Camera inspectie

Om de inwendige staat van het riool te inspecteren, gebruiken rioolspecialisten camera inspectiesystemen. Door middel van een camera inspectie wordt met een rioolcamera die door de leiding wordt geduwd het riool geïnspecteerd op eventuele rioolproblemen. Tijdens zo’n rioolinspectie volgen de rioolspecialisten de weg van de duwcamera op een scherm. De rioolspecialisten herkennen direct rioolproblemen, zoals lekkages, verstoppingen of slechte verbindingen. Afhankelijk van de ernst van de situatie wordt het riool gerepareerd of vervangen.

Rookdetectie

Een ander rioolinspectiemiddel dat rioolspecialisten gebruiken voor riool inspecteren is rookdetectie. Rookdetectie is een rioolinspectiemethode dat vaak wordt gebruikt om een riool te inspecteren op kleine lekkages. Hierbij worden de uitgangen van het riool afgesloten en wordt het riool met een rookgenerator gevuld met rook. Met rookdetectie vind je de exacte plaats van lekkages veroorzaakt door gaten of scheuren in het riool. Op de plaatsen waar rook uit het riool komt, zit het rioolprobleem.

Visuele inspectie

Heb je last van wateroverlast of stankoverlast? Laat dan eens een visuele inspectie uitvoeren. Bij een visuele inspectie wordt de uitwendige staat van het riool geïnspecteerd en enkele testen gedaan op rioolproblemen. Let op, de inwendige staat van het riool wordt dus niet geïnspecteerd. Afhankelijk van de situatie kun je beslissen om alsnog een camera inspectie of rookdetectie te laten uitvoeren.

Riool inspecteren

Heb je last van terugkerende rioolproblemen? Laat dan eens door onze rioolspecialisten je riool inspecteren. Onze rioolspecialisten beschikken over alle rioolinspectiemiddelen om jouw riool grondig te inspecteren. Met een camera inspectie, rookdetectie of visuele inspectie inspecteren wij jouw riool op lekkages, verstoppingen of slechte verbindingen. Het regelmatig inspecteren van het riool is belangrijk om rioolproblemen op tijd op te sporen.