Rioolstank

Heb je last van een rioollucht in huis? Een van de eerste tekenen van rioolproblemen is rioolstank. Het is hierbij niet altijd duidelijk waar de rioollucht vandaan komt. Mogelijke oorzaken zijn een niet optimaal werkende ontluchting van een afvoer of een scheur in de riolering is de oorzaak van rioolstank in huis. Rioollucht is dus het signaal van rioolproblemen in huis.

Rioolstank door een kapot riool

Als de kelder of kruipruimte in huis volstaat met afvalwater met de stankoverlast die daarbij hoort, dan is waarschijnlijk je riool kapot. Door een lekkage aan de riolering, loopt het afvalwater uit je riolering zo de kelder of kruipruimte in. Naast stankoverlast en wateroverlast kan na verloop van tijd ook schimmelvorming ontstaan als je niets aan het rioolprobleem laat doen.

Gebrekkige ontluchting en rioolstank

Als de ontluchting van een van de afvoeren van het riool niet optimaal werkt, heb je binnen no-time rioolstank in huis. Doordat afvalwater verplaatst door het riool ontstaan gassen die in je huis komen en deze rioolstank veroorzaken. Daarom moet je regelmatig het riool ontluchten.

Rioolprobleem oplossen

Als je van de stankoverlast in huis af wilt komen, dan moet je het rioolprobleem zien te vinden en op te lossen. Volg de rioolstank en kom er zo achter waar het probleem vandaan komt. Wil je hulp bij het onderzoeken en oplossen van de stankproblemen in huis? Laat dan een ervaren rioolspecialist het riool inspecteren. Door middel van rookdetectie of camera-inspectie weten rioolspecialisten zo de oorzaak van de rioolstank te achterhalen en op te lossen.